Melnais džons

2005. gada 17. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Olas sakuļ ar cukuru, kakao, kefīru, pievieno ievārījumu. Tad pievieno sodu, izmaisa un atstāj 5 minūtes, lai paburbuļo.
2. Pēc tam pieber 2 glāzes miltu. Iznāk bieza masa, kuru ar ielej kēksa formā aptuveni 2-3 cm biezumā.
3. Cep 250 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes (pirmās 15 min. cep augstākā temperatūrā, pēc tam to pazemina).
4. Gatavību pārbauda, iedurot ar sērkociņu - kēkss gatavs, kad mīkla nelīp pie sērkociņa.
5. No formas izņem tikai tad, kad kēkss atdzisis.
6. Pēc atdzišanas var griezt horizontāli uz pusēm un pildīt kā kūku.
Uz augšu