Melnais džons

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 1 glāze cukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 glāze kefīra (var rūgušpienu, paniņas)
  • 1 /2 glāze upeņu vai melleņu ievārījuma (labāk, ja ierūdzis)
  • 1 tējkarote (nostrīķētas) sodas

Pagatavošana

40 min.
  1. Olas sakuļ ar cukuru, kakao, kefīru, pievieno ievārījumu. Tad pievieno sodu, izmaisa un atstāj 5 minūtes, lai paburbuļo.
  2. Pēc tam pieber 2 glāzes miltu. Iznāk bieza masa, kuru ar ielej kēksa formā aptuveni 2-3 cm biezumā.
  3. Cep 250 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes (pirmās 15 min. cep augstākā temperatūrā, pēc tam to pazemina).
  4. Gatavību pārbauda, iedurot ar sērkociņu - kēkss gatavs, kad mīkla nelīp pie sērkociņa.
  5. No formas izņem tikai tad, kad kēkss atdzisis.
  6. Pēc atdzišanas var griezt horizontāli uz pusēm un pildīt kā kūku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi