Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pētersīļu lapas alus mīklā ar karbonādi

2005. gada 17. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Sagrieztās karbonādes viegli iedauzām un malās iegriežam, lai tās mums nesarullējas. Pēc garšas apsālām, saberam garšvielas un apslacinām ar eļļu. Noliekam vismaz uz 3 stundām nostāvēties aukstumā. Pa to laiku no olām, smalkajiem miltiem un alus iejaucam sāļo mīklu, apmēram tādu kā plānām pankūkām. Karbonādes uzgrillējam un pēc tam apziežam ar sviestu un noliekam siltumā, kamēr sacepsim piedevas. Rūpīgi nomazgātas un nosusinātas pētersīļu lapas ar stiebru mērcam mīklā un cepam brūnas karstā eļļā. Saceptus un notecinātus tos pasniedzam uz šķīvja ar karbonādi, kurai uzkaisām rīvētus mārrutkus vai svaigas smalki sakapātas dilles.
Uz augšu