Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krkonoša karbonāde

2005. gada 17. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Nomizotus kartupeļus sarīvējam uz smalkas rīves, liekam nostāvēties un nolejam no tiem lieko ūdeni. Kartupeļiem pielejam alu, pieliekam smalkos miltus, ar sāli saberztus ķiplokus, olu, majorānu, pēc garšas sāli un labi samaisām. Karbonādes gabalam noņemam kaulus un sagriežam gabalos svarā ap 150 g, sadauzām tos , malās iegriežam un apsālām. Kastrolī uzkarsējam taukus un karbonādes strauji no abām pusēm apcepam. Apceptās noliekam pilnīgi atdzist. Karbonādes mērcējam mīklā un cepam īsi pirms pasniegšanas, to darām tā, ka aukstās karbonādes iemērcam sagatavotajā kartupeļu mīklā un liekam sakarsētos taukos, kur no abām pusēm cepam zeltaini brūnas. Pasniedzam ar "sagrūztiem" kartupeļiem un sarkano kāpostu salātiem.
Uz augšu