Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkas plecs alus rūpnieku gaumē

2005. gada 17. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Cūkas lāpstiņu apsālām un sapiparojam. Kastrolī sakarsētos taukos apcepam smalki sagrieztu sīpolu, pieliekam sadrupinātas ķimenes, saberztu ķiploku, mazliet apcepam (sīpoli nedrīkst sabrūnēt), ieliekam gaļu, pielejam mazliet alu un cepam zem vāka apmēram pusstundu. Tad pieliekam sagrieztu burkānu un seleriju. Pēc vajadzības pielejam alu un zem vāka cepam tālāk. Kad gaļa ir gandrīz mīksta, sabiezinām atlikušo alu ar sarīvētajām garozām un pielejam gaļai. Cepšanas beigās noņemam vāku, gaļu ieziežam ar mērci, lai būtu glīta brūna miziņa. Pareizi saceptai gaļai jābūt spīdīgai. Mērcei pieliekam sāli, piparus un ingveru un uzkāšam cauri smalkai kāstuvei gaļas porcijām. Uzliekam vāku un noliekam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar "slidenajiem" knēdeļiem.
2. "Slidenie" knēdeļi
3. No sarīvētajiem zaļajiem kartupeļiem nolejam ūdeni, pieliekam sāli, piesitam olas, iebiezinām ar rīvmaizi un rupjajiem miltiem un samīcām cietu mīklu. No mīklas ar ietaukotu karoti veidojam nelielas klimpas un liekam mēreni sāļā verdošā ūdenī. Gatavās uzpeld virspusē. Tās liekam bļodā un samaisām ar ceptiem sīpoliem.
Uz augšu