Cūkas gaļa alū ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 2 kg cūkas pleca vai kakla (pēc iespējas cauraugušāka), sagriezta palielos gabalos
  • Pipari
  • 2 karotes tauku
  • 1 liels smalki sagriezts sīpols
  • Karote sadrupinātu ķimeņu
  • 5 graudiņi sadrupinātu smaržīgo piparu
  • Puse gabaliņos sagrieztas selerijas
  • Neliels sagriezts burkāns
  • 1 citronam norīvēta miziņa
  • 0.5 l gaišā alus
  • Cukurs
  • Rieciens maizes
  • 1 kg kartupeļu

Pagatavošana

1 min.
  1. Dārzeņus un iepiparoto gaļu, pastāvīgi maisot, sautējam. Pieliekam gabaliņos sagrieztu un alū mērcētu maizes riecienu un sautējam gaļu mīkstu. Gaļu pēc vajadzības apkaisām ar smalkiem miltiem, liekam cepties. Tad uzlejam pēc vajadzības buljonu un uzliekam vārīties. Beigās uzlejam 0,5 l gaišā alus, pieliekam 2 cukurgraudus un sautējam pilnīgi mīkstu. Tikai pēc tam pieliekam 1 kg vārītu, nomizotu, un palielos gabalos sagrieztu kartupeļu, viegli samaisām un zem vāka visu noliekam siltumā izkarst.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi