2kg cūkas pleca vai kakla (pēc iespējas cauraugušāka), sagriezta palielos gabalos
Pipari
2karotes tauku
1liels smalki sagriezts sīpols
Karote sadrupinātu ķimeņu
5graudiņi sadrupinātu smaržīgo piparu
Puse gabaliņos sagrieztas selerijas
Neliels sagriezts burkāns
1citronam norīvēta miziņa
0.5 l gaišā alus
Cukurs
Rieciens maizes
1kg kartupeļu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
1 min.
Dārzeņus un iepiparoto gaļu, pastāvīgi maisot, sautējam. Pieliekam gabaliņos sagrieztu un alū mērcētu maizes riecienu un sautējam gaļu mīkstu. Gaļu pēc vajadzības apkaisām ar smalkiem miltiem, liekam cepties. Tad uzlejam pēc vajadzības buljonu un uzliekam vārīties. Beigās uzlejam 0,5 l gaišā alus, pieliekam 2 cukurgraudus un sautējam pilnīgi mīkstu. Tikai pēc tam pieliekam 1 kg vārītu, nomizotu, un palielos gabalos sagrieztu kartupeļu, viegli samaisām un zem vāka visu noliekam siltumā izkarst.