Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Laša un kausētā siera mērce ar talgiatelli

2005. gada 16. jūlijs
Foto: Ansis Līpenītis
Pagatavošana
25 min
1. Paredzēts 2-4 porcijām, atkarībā no apetītes un citiem tamlīdzīgiem faktoriem.
2. Laša fileju sagatavo, sagriež kubiciņos. Pannā ielej un uzkarsē ūdeni, un liek vārīties laša fileju. Pieber sāli un piparus.
3. Kad laša fileja balta, pievieno kausēto sieru un pielej saldo krējumu. Pārkaisa ar baziliku un dillēm. Brīdi vāra, tad ietumē ar miltiem. Mērce gatava.
4. Tagliatelli ir plāni makaroni strēmelīšu veidā. Tos jāvāra neiglu laiku, ap 5 minūtēm lielā sālsūdens daudzumā.
5. Kad makaroni izvārījušies, liekam šķīvī un virsū liekam laša mērci.
6. Sālātus gatavo šādi - pārgriež uz pusēm tomātiņus, sajauc ar sagrieztu ķīnas kāpostu, un pārlej ar olīveļļu. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar baziliku, sāli un pipariem.
7. Recepti izdomāja Aigucis un Rita :)
Uz augšu