Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alus gulašs no meža zvēriem

2005. gada 16. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Buljonu no brieža kauliem gatavojam tā, ka kopā ar kauliem vārām garšsaknes, smaržīgos piparus, piparu graudus un lauru lapas. Buljonu, kas paliks pāri, izmantosim zupai.
2. Sakarsētos taukos cepam sagrieztus sīpolus līdz brūniem, pieliekam sagrieztu gaļu - bez mežacūkas sāngabala, pieliekam sāli, ķimenes un zem vāka sautējam. Kad gaļa ir pusmīksta, pieliekam saldo un aso papriku, pielejam kaulu buljonu, pusi "grieztā" alus un sautējam mīkstu. Citā kastrolī sacepam gabaliņos sagrieztu speķi un pievienojam to mīkstajai gaļai kopā ar alū samērcētu rīvētu maizi. Liekam uzvārīties un beidzot pieliekam gabaliņos sagrieztu mežacūkas sāngabalu, kuru pirms tam sacepām brūnu kopā ar ķimenēm, sāli un saberztiem ķiplokiem. Pieberam raudeni un zem vāka noliekam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar rupjmaizi.
Uz augšu