Alus klucītis

2005. gada 16. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Notīrītu mežacūkas ciskas gabalu noskalojam, nosausinām un šķērsām šķiedrai sagriežam 150 līdz 200 g smagos "klucīšos". Gaļu apsālām, sapiparojam, apcepam sakarsētos taukos no visām pusēm un noņemam no pannas. Cepšanas taukos līdz zeltainumam apcepam smalki sagrieztus sīpolus, pieliekam sadrupinātas ķimenes, ar mēru pielejam alu un mazliet ūdeni. Šajā maisījumā ieliekam gaļu, uzliekam vāku un cepeškrāsnī cepam mīkstu. Cepšanas laikā gaļu vairākkārt apgrozām, pārlejam ar cepšanas sulu un pēc vajadzības pielejam alu. Mīksto gaļu izņemam no sulas, kuru ietvaicējam līdz taukiem, iesijājam miltus, apcepam, uzlejam atlikušo alu, labi samaisām un uzliekam kārtīgi savārīties. Beigās sulu uzlejam cauri smalkai kāstuvei uz pagatavotajiem "klucīšiem". Uzliekam vāku un ļaujam vismaz 20 minūtes lēni vārīties. Pasniedzam atkal ar "klucīšiem", tikai no kartupeļiem, un sautētiem sarkaniem kāpostiem.
Uz augšu