Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alus gulašs no zirga vaigiem

2005. gada 16. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. No galvas un vaigiem nogrieztu gaļu, sagriežam vienādos gabalos, tos apsālām, sapiparojam, saliekam kastrolī un saspaidītus dažas stundas liekam aukstumā nostāvēties. Pa to laiku citā kastrolī saskrandžojam zirga taukus un tajos sacepam brūnus smalki sagrieztus sīpolus, pieberam sarkano papriku un maisījumā no visām pusēm apcepam sagatavoto gaļu. Sacepumam uzlejam gaišo alu tā, lai gaļa būtu mēreni iegrimusi. Uzliekam vāku un sautējam pusmīkstu. Kad gaļa ir pusmīksta, pieliekam šķēlītēs sagrieztas un taukos pasautētas svaigas sēnes (vislabāk to cepurītes) pieliekam apmēram 8 sadrupinātas kadiķogas un pēc vajadzības iebiezinām ar sarīvētām maizes garozām. Pēc garšas vēl pieliekam sāli un piparus un liekam vārīties tik ilgi, līdz gaļa mīksta, mērce bieza un tauki uznākuši virspusē. Garšīgs ar vārītiem kartupeļiem vai rupjmaizi.
Uz augšu