Befstrogonovs

2005. gada 16. aprīlis
Foto: Eva
Pagatavošana
45 min
1. Fileju vispirms sagriež pret šķiedru 2 cm biezās šķēlēs un tad strēmelēs. Plaucētus tomātus bez miziņas sagriež kubiņos. Sīpolus, gurķus un šampinjonus sīki sagriež. Kausētā sakarsētā sviestā ātri apcep gaļu. Tad gaļu notecina un notecējušo sulu ielej atpakaļ pannā, bet tai pievieno citronu sulu, sinepes, tomātus, sīpolus, sāli/piparus un visu vēl nedaudz pasautē. Šampinjonus apcep sviestā. Noņem mērci no plīts un pievieno šampinjonus un gurķus, pievieno krējumu un ļauj mērcei iestāvēties. Gaļu pievieno mērcei un nedaudz pasautē.
Uz augšu