Sākums > Receptes > Uzkodas

Štamgastu "slīkonis"

2005. gada 15. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Etiķi un ūdeni uzvārām, pieliekam garšvielu maisījumu (Deko,Vegeta vai citu), vismaz 10 min. pavāram un noliekam atdzist. Žāvētai desai (var būt arī pusžāvētā) novelkam ādu, sagriežam sardeļu garuma gabalos un pārgriežam gareniski uz pusēm. Notīrītu sīpolu sagriežam biezākās ripās, bet mārrutkus sarīvējam ar smalku rīvi. Burkā liekam kārtu desas, uzberam piparus un mazliet čilli, ieberam kārtu mārrutkus un uzliekam kārtu sagriezto sīpolu. Tā turpinam, kamēr burka pilna līdz augšai. Pēc tam ielejam uzlējumu, lai viss būtu kārtīgi iegrimis, un burku aizvākojam.
Uz augšu