Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Liellopa ribiņas alū

Liellopa ribiņas alū

FOTO: PantherMedia/ScanPix

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopa ribiņu
  • 500 g notīrītu burkānu
  • 3 lieli sīpoli
  • 0.5 l gaišā alus
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Eļļa pēc vajadzības
  • Cieti tauki
  • Mazliet liellopa buljona
  • 5 lauru lapas
  • Sāls
  • Pipari
  • Šķipsna timiāna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Sīpolus smalki sakapā, burkānu sagriež un abus izcepam taukos mīkstus.
  2. Sacirstas ribiņas ātri apcep eļļā un pēc tam sakārto kastrolī, virsū gaļai uzliek dārzeņus, pēc garšas pieliek sāli, piparus, pievieno sasmalcinātu timiānu, lauru lapas un smalki sakapātu ķiploku. Beigās pieliekam atlikušos taukus.
  3. Atsevišķi savāra buljonu ar alu. Apmēram pēc 20 min. vārīšanas ielej kastrolī ar gaļu. Uzliek vāku un sautējam cepeškrāsnī mīkstu. Pasniedzam ar kartupeļiem.
  4. * Iespējams pievienot papildus dārzeņus sautējot, bet tas atkarīgs no katra gaumes.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas