Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Bavāriešu rostbifs ar tumšo alu

2005. gada 15. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu izdauzām, apsālām, uzkaisām piparus, apziežam ar sinepēm un liekam virsū sagrieztus kartupeļus, sīpolus un žāvēto krūtiņu, visu saritinām, apvārtām miltos un saspraužam ar kociņu. Atlikušo sīpolu sagriežam smalki, apcepam taukos, ieliekam veltnīšus un no visām pusēm apcepam. Pielejam ūdeni, mazliet alu un zem vāka sautējam mīkstus. Sautēšanas laikā pa brīžam pielejam alu. Mīkstos veltnīšus izņemam, sulai pēc vajadzības pielejam alu, pieliekam rīvētu maizi, labi samaisām un mērci krietni savārām. Pēc garšas pieliekam sāli un mērci cauri smalkai kāstuvei izkāšam uz veltnīšiem un noliekam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar speķa un sēņu knēdeļiem.
2. Knēdeļi
3. Notīrītu sīpolu smalki sagriežam, apcepam taukos, pievienojam sīkos gabaliņos sagrieztu baltmaizi un kopā apcepam. Pienā iekuļam olu, pēc garšas pieliekam sāli, uzlejam uz apceptās maizes un maisām līdz viss piens sasūcies maizē. Maisījumam pieberam miltus, rīvmaizi un piparus. Smalki sagrieztas sēnes apcepam ar žāvētu speķi. Ļaujam atdzist un pievienojam gatavojamai mīklai. Labi samīcām un veidojam nelielus apaļus knēdeļus, kurus vārām mēreni sāļā ūdenī apmēram 10 minūtes. Pirms pasniegšanas knēdeļus pārgriežam uz pusēm, pārkaisām ar apceptiem sīpoliem un gaļu aplejam ar mērci.
Uz augšu