Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Sēņu alus pildījums

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu sēņu
  • Sāls
  • Cūkas stilbs vai 500 g sāngabala
  • 1 liels sīpols
  • 1 liels burkāns
  • Pētersīļi
  • Gabals selerijas
  • 3 - 4 cieti radziņi
  • Gabals speķa
  • Pipari, majorāns, ingvers, daži graudiņi smaržīgo piparu
  • Pēc garšas ķiploki
  • Gaišais alus pēc vajadzības
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītas sēnes liekam vārīties sālsūdenī gandrīz mīkstas. Atsevišķi ūdenī vārām stilbiņu ar sīpoliem, saknēm un dažiem pipargraudiem. Sēnes sagriežam, stilbiņam izņemam kaulu, sagriežam mazos gabaliņos un pievienojam sēnēm. Tālāk maisījumam pieliekam alū samērcētus radziņus, gabaliņos sagrieztu speķi, sapiparojam, sasālām, pielikam majorānu, ingveru, sadrupinātus smaržīgos piparus un ar sāli saberztus ķiplokus. Labi samaisām un pēc vajadzības vēl atšķaidām ar gaišo alu. Liekam cepešpannā un cepam cepeškrāsnī līdz pildījumam izveidojas brūna ādiņa. Nepieciešamības gadījumā pildījumam vēl pielejam alu. Vislabāk pildījums garšo rudenī ar celmenēm. Pasniedzam ar maizi vai vārītiem kartupeļiem un sarkano kāpostu salātiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas