Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sēņu alus pildījums

2005. gada 15. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Notīrītas sēnes liekam vārīties sālsūdenī gandrīz mīkstas. Atsevišķi ūdenī vārām stilbiņu ar sīpoliem, saknēm un dažiem pipargraudiem. Sēnes sagriežam, stilbiņam izņemam kaulu, sagriežam mazos gabaliņos un pievienojam sēnēm. Tālāk maisījumam pieliekam alū samērcētus radziņus, gabaliņos sagrieztu speķi, sapiparojam, sasālām, pielikam majorānu, ingveru, sadrupinātus smaržīgos piparus un ar sāli saberztus ķiplokus. Labi samaisām un pēc vajadzības vēl atšķaidām ar gaišo alu. Liekam cepešpannā un cepam cepeškrāsnī līdz pildījumam izveidojas brūna ādiņa. Nepieciešamības gadījumā pildījumam vēl pielejam alu. Vislabāk pildījums garšo rudenī ar celmenēm. Pasniedzam ar maizi vai vārītiem kartupeļiem un sarkano kāpostu salātiem.
Uz augšu