Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alus bumbiņas sēņu mērcē

2005. gada 15. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Notīrītas sēnes sagriežam plānās šķēlītēs un apsālītas sakarsētos taukos sautējam mīkstas. Maltai gaļai pieliekam sāli, piparus, smalki sagrieztus sīpolus, rīvētu sieru, olas un alū samērcētu rīvētu baltmaizi. Labi samaisām un noliekam pusstundu nostāvēties. Pa to laiku pagatavojam mērci. Sautētajām sēnēm uzsijājam miltus, strauji apcepam un, nepārtraukti maisot, atšķaidām ar alu. No nostāvējušā gaļas maisījuma veidojam bumbiņas un vārām tās sālsūdenī. Mīkstas nokāšam un pievienojam mērcei. Beigās tai pieliekam krējumu un kečupu. Visu kopā pavārām. Pasniedzam ar kartupeļiem vai rīsiem.
Uz augšu