Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Sēņu skaidiņas alus mērcē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Sēnes (cik ir)
  • Sāls, pipari
  • Tauki
  • 2 lieli sīpoli
  • Malta saldā paprika
  • Mazliet kaulu buljona un gaišā alus
  • Majorāns
  • Malts muskatrieksts
  • Pēc garšas sālī saberzti ķiplokisarīvēta kaltēta maize, vislabāk garoziņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Rūpīgi notīrītas sēnes sagriežam plānās šķēlītēs un vārām tās mīkstas mēreni sāļāļūdenī. Ūdeni nokāšam, jo tas ir iekrāsojies un mērcei nederīgs. Izkausējam taukus un tajos apcepam smalki sagrieztus sīpolus, uzberam papriku, mazliet apcepam, pielejam mazliet buljonu un alu, tik, cik mērces gribam pagatavot. Ļaujam uzvārīties, pievienojam sarīvēto maizi un labi savārām. Uzkāšam novārītajām sēnēm. Apsālam, sapiparojam, pieliekam majorānu, saberztos ķiplokus un ļaujam uzvārīties. Ja mērce kļūst pārāk bieza, atšķaidām ar alu. Pasniedzot šķīvī, sēnēm uzkaisām šķipsniņu muskatrieksta un pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem vai rupjmaizi.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas