Sēņu alus rulete

2005. gada 14. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Sēnes rūpīgi notīrām un smalki sagriežam. Speķi (apmēram pusi) sagriežam mazos gabaliņos, saskrandžojam, skrandžos apcepam smalki sagrieztus sīpolus, pievienojam sagrieztās sēnes un sautējam tik ilgi, kamēr viss ūdens iztvaikojis. Noliekam atdzist, pievienojam alū mērcētus radziņus, olas, pēc garšas pieliekam sāli, piparus, ieliekam smalki sakapātu lupstāju, mazos gabaliņos sagrieztu atlikušo speķi, pēc vajadzības pielejam vēl alu un mīklu labi samīcām. No mīklas gatavojam vismaz 2 klaipiņus, tos ieliekam ar taukiem ieziestā pannā un, regulāri aplaistot ar cepšanas sulu vai alu, lēni cepam brūnu. Pasniedzam ar "grūstiem" kartupeļiem un kāpostu salātiem.
Uz augšu