Miesnieku alusdesa

2005. gada 13. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Dienu iepriekš apsālīto gaļu samaļam smalku. Tieši tāpat iepriekš apsālīto sāngabalu un pleca gabalu sagriežam gabaliņos. Samalto liellopa gaļu labi samīcām biezā masā ar alū iekultām garšvielām. Samaisītai mīklai pievienojam sagriezto cūkgaļu un atkal rūpīgi samaisam. Samaisītu noliekam aukstumā vismaz dienu nostāvēties. Tad nostāvējušos desu masu pildām tievajās aitas vai cūkas, zarnās. Galus labi aizsienam, uzkaram uz žāvētavas nūjām un žāvējam cieta koka dūmos brūnas. Kad desas sāk kļūt brūnas, liekam tās vārīties vismaz 20 minūtes mēreni vārošā ūdenī. Atdzesētas desas turpinām žāvēt 2 līdz 3 dienas aukstos dūmos.(Šādas desas uz "cūku bērēm" gatavoja miesnieki.)
Uz augšu