Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Miesnieku alusdesa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg liesas liellopu gaļas no krūšu gabala
  • 1.5 kg liesa cūkas pleca bez ādas un taukiem
  • 2 kg cūkas sāngabala bez ādas
  • 1 kg gaļas nepieciešams
  • 30 g sāls
  • 3 g piparu
  • 10 g saldās paprikas
  • 5 g asās paprikas
  • 2 g ingvera
  • 2 g kardamona
  • 4 daiviņas saberztu ķiploku
  • Pēc vajadzības gaišais alus
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Dienu iepriekš apsālīto gaļu samaļam smalku. Tieši tāpat iepriekš apsālīto sāngabalu un pleca gabalu sagriežam gabaliņos. Samalto liellopa gaļu labi samīcām biezā masā ar alū iekultām garšvielām. Samaisītai mīklai pievienojam sagriezto cūkgaļu un atkal rūpīgi samaisam. Samaisītu noliekam aukstumā vismaz dienu nostāvēties. Tad nostāvējušos desu masu pildām tievajās aitas vai cūkas, zarnās. Galus labi aizsienam, uzkaram uz žāvētavas nūjām un žāvējam cieta koka dūmos brūnas. Kad desas sāk kļūt brūnas, liekam tās vārīties vismaz 20 minūtes mēreni vārošā ūdenī. Atdzesētas desas turpinām žāvēt 2 līdz 3 dienas aukstos dūmos.(Šādas desas uz "cūku bērēm" gatavoja miesnieki.)
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīvētu ābolu pankūkas

Rīvētu ābolu pankūkas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas