Sākums > Receptes > Uzkodas

Grieķu zemnieku salāti

2005. gada 15. aprīlis
Foto: Marina Kanonoviča
Pagatavošana
1 min
1. Tomātu mizā iegriež krustiņus, applaucē, novelk mizu un sagriež šķēlēs vai astotdaļās. Gurķi nomazgā, nemizotu saēvelē. Paprikas pākstis pārgriež, izņem sēklas un starpsienas, sagriež plānās sloksnītēs. Nomizo sīpolus un sagriež plānās šķēlītēs. Sieru sagriež kubiņos, olas nomizo un sagriež astoņās daļās vai arī plānās ripiņās. Anšovus sagriež kubiņos. Uzmanīgi samaisa visas salātu sastāvdaļas. Sajauc mērces sastāvdaļas un pēc garšas pievieno garšvielas, mērci pārlej pār salātiem. Pasniedz lielā salātu traukā kopā ar franču maizi vai rupjmaizi, klāt piedāvā grieķu vai dienvidslāvu sarkanvīnu.
Uz augšu