Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas fileja ar apelsīniem

2005. gada 22. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Cūkgaļas filejas apkaisa ar sāli un pipariem, 4 minūtes uz vidējas liesmas apcep sakarsētā eļļā no abām pusēm un noliek siltumā. 3 apelsīniem atdala mīkstumu no miziņām, atdalījušos sulu un no veselā apelsīna izspiesto sulu uzlej uz pannas, no kuras izņemta gaļa, pievieno citronu sulu, buljonu, ļauj uzvārīties un iebiezina ar mērces iebiezinātāju (nopērkams lielveikalos, var izmantot arī miltus). Pievieno apelsīnu mīkstumu, iemaisa svaigo sieru un pievieno sāli, Kajenas piparus un timiānu. Klāt pieliek cūkgaļas filejas un dažas minūtes pavāra. Gaļu ar mērci un lentveida makaroniem kārto uz šķīvjiem un pasniedz, rotātu ar salvijas lapām.
Uz augšu