Skābēti gurķi (3 litru burkās)

Sastāvdaļas

  • 80 -100 g diļļu
  • 100 g sīpolu
  • 15 -20 g mārrutku
  • 1 tējk. piparu
  • 3 -5 daiviņas ķiploku
  • 3 ēd.k. sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Šis sastāvs paredzēts vienai 3 l burkai.
  2. Gurķus liek kārtām ar zaļumiem.
  3. Sīpolus sagriež ripiņās, arī mārrutku saknīti sagriež.
  4. Pieber piparus.
  5. Ūdenī izšķīdina sāli, sāli gan var pielikt vairāk vai mazāk,tas pēc katra gaumes.
  6. Lej burkās.
  7. Piepildītās burkas novieto siltā vietā. Pēc 2-3 dienām var redzēt radušos gāzes burbulīšus - sācies rūgšanas process. Tad burkas pasterizē karsējot 20 min. ūdenī, kura temperatūra 80-85 grādi. Burkas hermētiski noslēdz. Ziemā - labu apetīti!
  8. 3 l burkā var iepildīt 2 kg. gurķu ,un uz vienu 3 l burku vajag 1,5 l ūdens.

Komentāri

Anete 2009. gada 12. augusts 20:32
Auktu vai karstu ūdeni?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi