Sākums > Receptes > Konservējumi

Ābolu biezenis ar timiānu

2005. gada 9. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Nomizo ābolus un izņem sēklotnes. Sagriez ābolu gabalos vai daivās. Ūdenī izvāri ābolus mīkstus. Sakul ābolus biezenī. Pieliec klāt askorbīnskābi. Pieliec cukuru un, nepārtraukti maisot, uzvāri.
2. Iemaisi nātrija benzonātu mazā daudzumā biezeņa un tad piejauc to klāt pārējam biezenim. Pēc garšas pieliec klāt svaigu vai kaltētu timiānu.
3. Ielej biezeni karstās, tīras burkās. Aizvāko burkas. Uzglabā vēsumā. Timiānu var aizstāt ar piparmētrām vai sarīvētu mārrutku. Vēl biezeni var vārīt bez garšvielām un garšvielas pievienot tikai pasniedzot.
Uz augšu