Teļa aknas brazīliešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 600 g teļa aknu
  • 2 glāzes rīsu putraimu
  • 3 sīpoli
  • 2 banāni
  • 1 liels citrons
  • 3 /4 glāzes baltvīna
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 lauru lapassāls un melni maltie pipari pēc garšas

Pagatavošana

1 min.
  1. Gabaliņos sagrieztām aknām uzkaisa piparus, pievieno sīki sasmalcinātus sīpolus un citrona sulu. Uzlej baltvīnu un šajā marinādē iztur vēsumā 8-10 stundas.
  2. Pirms ķerties pie aknu pagatavošanas, katliņā uzvāra 1 1/2 litrus sālsūdens, ieber noskalotus rīsu putraimus un izvāra irdenu biezputru, ko glabā siltumā.
  3. Pannā uzkarsētā eļļā apbrūnina marinēto aknu gabaliņus. Pievieno marinādi, lauru lapas un uz lēnas uguns cep 5 minūtes.
  4. Pievieno sasmalcinātus banānus, izmaisa un tūdaļ pasniedz kopā ar rīsiem.

Komentāri

Zane 2010. gada 8. aprīlis 23:20
Ļoti gardi un eksotiski! Galvenais, alternatīva parastajām aknām ar sīpoliem krējuma mērcē :)
Es vēl pievienoju mazu zariņu timiāna un rozmarīna. mmm...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi