Sākums > Receptes > Deserti

Sultānu maize jeb rahats

2005. gada 9. jūlijs
Foto: neteikšu
Pagatavošana
1 min
1. Rīsus ar ūdeni savāra putrā.
2. Tad no cukura un nedaudz ūdens izvāra staipīgu sīrupu.
3. Rīsus izberž caur sietu, sajauc ar sīrupu un vāra, līdz masa atlec no katliņa malām. Tad to sadala 2 daļās. Vienai daļai pievieno rožu eļļu, bet otrai daļai sīki sakapātas mandeles. Rožu eļļas masu ar nazi uzziež 2 cm biezumā uz mīklas dēļa, kas apkaisīts ar izsijātu pūdercukuru. Virsū uzklāj mandeļu masu un atstāj uz diennakti.
4. Pēc tam masu sagriež gabaliņos, kurus apviļā izsijātā pūdercukurā.
Uz augšu