Sultānu maize jeb rahats

Sastāvdaļas

  • 4 /10 litra rīsu
  • 2 l ūdens
  • 1.5 kg cukura
  • 250 g nolobītu un sakapātu mandeļu
  • 2 pilieni rožu eļļas pūdercukurs apkaisīšanai un apviļāšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Rīsus ar ūdeni savāra putrā.
  2. Tad no cukura un nedaudz ūdens izvāra staipīgu sīrupu.
  3. Rīsus izberž caur sietu, sajauc ar sīrupu un vāra, līdz masa atlec no katliņa malām. Tad to sadala 2 daļās. Vienai daļai pievieno rožu eļļu, bet otrai daļai sīki sakapātas mandeles. Rožu eļļas masu ar nazi uzziež 2 cm biezumā uz mīklas dēļa, kas apkaisīts ar izsijātu pūdercukuru. Virsū uzklāj mandeļu masu un atstāj uz diennakti.
  4. Pēc tam masu sagriež gabaliņos, kurus apviļā izsijātā pūdercukurā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi