Vienkāršā ābolkūka

2005. gada 9. jūlijs
Foto: keda
Pagatavošana
45 min
1. Nomizo ābolus un sagriež plānās šķēiītēs.
2. Olas sakuļ ar 3 ēdamkarotēm cukura. Putojot pievieno krējumu [skābo, bet var arī saldo, tad kūka būs sātīgāka] un šķipsniņu vaniļas cukura.
3. Cepamo veidni [vislabāk ar vāku, tad āboli paliek sulīgi] izmērē ar eļļu un iekaisa tajā 2 ēdamkarotes mannas.
4. Kārto kūku. Uz sagatavotās veidnes izber apmēram 3 saujas sagriezto ābolu, pārkaisa ar 4 ēdamkarotēm cukura un 1 ēdamkaroti mannas. Āboliem pārliek baltmaizes šķēles, tām pārlej pusi no saputoto olu massas un vienmērīgi pārkaisa atlikušās ābolu šķēlītes. Pēdējai kārtai uzber atlikušo mannu, cukuru, pārlej ar saputotām olām.
5. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 - 30 min. Gatavai kūkai pārkaisa kanēli.
Uz augšu