Sākums > Receptes > Deserti

Carpaccio di fragole /zemeņu karpačo

2005. gada 6. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. Lielas zemeņogas rūpīgi nomazgāt un sagriezt plānās puscaurspīdīgās šķēlītēs (šķēlītēs, nevis daiviņās). Sagrieztās šķēlītes izlikt apļveidīgi uz šķīvjiem. (Dotais daudzums ir 3 porcijām).
2. Aplaistīt šķēlītes ar citronu liķieri un nedaudz apkaisīt ar melnajiem maltajiem pipariem (labāk svaigi maltiem) un ļaut pastāvēt 15 minūtes.
3. Pirms pasniegšanas ielikt šķīvim pa vidu citronu saldējuma bumbiņu, pārkaisīt to visu ar sasmalcinātām pistācijām un izrotāt ar citronmelisas lapām.
Uz augšu