Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes torte, pildīta ar brūklenēm un kanēļa krēmu

2005. gada 16. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Kūka: Saputo sviestu ar cukuru. Pa vienai piemaisa olas. Iemaisa izkausēto šokolādi. Iemaisa miltus, rupji sasmalcināto šokolādi un riekstus. Iepilda masu kūkas formā (apakšā var likt cepampapīru). Cep 170 grādos apmēram 40-45 minūtes. Kanēļkrēms: Olu dzeltenumus saputo ar kartupeļu miltiem un cukuru viena bļodā. Pienu vai saldo krējumu un kanēļa standziņu ielej katliņa. 3. Uzvara pienu vai saldo krējumu un ielej mazliet no karstā šķidruma bļodā ar olu maisījumu, uzmanīgi maisot. 4. Olu maisījumu uzmanīgi ielej katlā, maisot spēcīgi, līdz tas sabiezē. Jāuzmana, lai nepiedeg. Krēmu ielej traukā (seklā, palielā, lai ātrāk atdzesējas). Izņem kanēļstangu. Ātri krēmu atdzesē (ledusskapī). Kūku sadala 2 vai 3 kārtās. Apakšējo daļu uzliek uz pamatnes, uz kā tā tiks servēta. Uzklāj plānu kārtu brūkleņu ievari juma un pēc tam krēmu, tad uzliek otro kārtu. Kūkas virsu noklāj ar atlikušo krēmu un dekorē ar rīvētu šokolādi.
Uz augšu