Sākums > Receptes > Uzkodas

Pâté de campagne (lauku pastēte)

2005. gada 4. jūlijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
30 min
1. Gaļu labi atdzesē, gandrīz sasaldē.
2. Ieslēdz cepeškrāsni 160°C.
3. Gaļu un aknas samaļ gaļas mašīnā ar rupjo sietu vai sasmalcina virtuves kombainaa.
4. Pievieno saspiestu ķiploku, sinepes, sasmalcinātus smaržigos piparus, konjaku un svaigi maltus piparus. Sāli parasti nevajag, jo kūpinātā gaļa jau ir sāļa. (ja lieto virtuves kombainu, garšvielas pievieno pirmas kapāšanas). Masu labi samaisa.
5. Nelielā pastētes formā (1l) vai kādā citā cepeškrāsnij piemērotā formā apakšā un gar malām ieklāj speķa šķēkes. Ideāli ir, ja šķēles var ieklāt no formas vidus tā, lai daļa šķēles ir pāri malai.
6. Sagatavoto masu blīvi pilda formā, nolīdzina virspusi. Pārklāj ar speķa šķēlēm. Virsū liek lauru lapas. Formai uzliek vāku vai blīvi noslēdu ar alumīnija foliju.
7. Formu liek ūdens peldē (apm. 2 cm dziļi) un karsē cepeškrāsnī 90 minūtes.
8. Kad gatavs ļauj atdzist, kad nav karsts, ievieto ledusskapī. Pastēte jagatavo dienu iepriekš. Ja lieto virtuves kombainu, atktīvs darbs pastetes gatavošanā ir apmēram 15 minūtes.
9. Pastēti var servēt burgundiešu gaumē: uz šķīvja saliek lapu salātus, nedaudz tomātus, šķēlītēs sagrieztus redīsus. Blakus salātiem liek pastētes šķēli, salātus pārlej ar mērci, kas pagatavota no olīveļļas, sarkanā vīna etiķa un graudainajām sinepem.
Uz augšu