Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cimuss jeb burkānu sautējums

2005. gada 2. jūlijs
Foto: Shutterstock.com
Cimuss (cymuss) ir tradicionāls Latgales kulinārā mantojuma ēdiens - burkānu sautējums ar sviestu un saldo krējumu.
Pagatavošana
45 min
1. Burkānus nomizo, sagriež ripiņās un viegli apcep pannā (uzkaisa 3 vai 4 šķipsniņas sāli) izkausēta sviestā kopā ar sakapātiem sīpoliem.
2. Sadrupina buljonu, uzlej karstu ūdeni tik daudz, lai nosegtu burkānus.
3. Sautē kamēr burkāni mīksti un ūdens iztvaikojis.
4. Pievieno krējumu un vēl kādu brīdi pasautē. Uzsijā caur sietiņu miltus (tas tādēļ, lai nesametās kunkuļos) un apmaisa.
5. Pasniedzot pārkaisa ar maurlokiem.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu