Siļķīte sniegā

2005. gada 1. jūlijs
Foto: Daina Zandersone
Pagatavošana
30 min
1. Nomizotus kartupeļus liek katliņā vārīties. Kamēr kartupeļi vārās, sālīto siļķīti notīra un fileju apcep eļļā uz pannas no abām pusēm viegli brūnu. Noliek uz šķīvja, nedaudz atdzesē un sagriež gabaliņos. Bļodiņā ielej kefīru un iemaisa skābo krējumu. Pēc tam pievieno siļķītes gabaliņus un lēni samaisa. Pasniedz uz šķīvja, pārlietu pāri tikko izvārītiem karstiem kartupeļiem.
2. Kefīra un krējuma daudzumu var palielināt vai samazināt atkarībā no siļķītes sālījuma stipruma.
3. Ļoti garšīgi un sātīgi ar jaunajiem kartupeļiem! Labu apetīti!
Uz augšu