Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Konservēti dārzeņu salāti

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg paprikas
  • 1 kg tomātu
  • 1 kg sīpolu
  • 1 kg burkānu
  • 2 glāzes augu eļļas
  • ½ glāzes 5% galda etiķa
  • ½ glāze cukura
  • 6 tējk. sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Gala iznākums – 6 puslitra burciņas
  2. Sagatavo dārzeņus. Papriku, sīpolus un tomātus sagriez ne pārāk smalkos gabalos, burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
  3. Sagatavo salātus vārīšanai. Saliec dārzeņus katlā, uzkaisi sāli un cukuru, pārlej pāri eļļu un etiķi – visu uzmanīgi, lai dārzeņi neizjūk, cilājot samaisi ar roku. Noliec katlu malā uz 30 minutēm, lai salāti ievelkas.
  4. Vāri salātus un pildi burkās. Liec katlu ar salātiem uz vidējas uguns un vāri zem vāka 20 minūtes, pāris reizes vārīšanas laikā apmaisot. Karstus salātus pildi pasterizētās burkās un cieši aizvāko. Aizvākotās burkas apgāz uz vāka, lai salāti atdziest. Gatavie salāti nav jāpasterizē.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas