Sākums > Receptes > Konservējumi

Konservēti dārzeņu salāti

2005. gada 30. jūnijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. Gala iznākums – 6 puslitra burciņas
2. Sagatavo dārzeņus. Papriku, sīpolus un tomātus sagriez ne pārāk smalkos gabalos, burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
3. Sagatavo salātus vārīšanai. Saliec dārzeņus katlā, uzkaisi sāli un cukuru, pārlej pāri eļļu un etiķi – visu uzmanīgi, lai dārzeņi neizjūk, cilājot samaisi ar roku. Noliec katlu malā uz 30 minutēm, lai salāti ievelkas.
4. Vāri salātus un pildi burkās. Liec katlu ar salātiem uz vidējas uguns un vāri zem vāka 20 minūtes, pāris reizes vārīšanas laikā apmaisot. Karstus salātus pildi pasterizētās burkās un cieši aizvāko. Aizvākotās burkas apgāz uz vāka, lai salāti atdziest. Gatavie salāti nav jāpasterizē.
Uz augšu