Zoss rulete

2005. gada 28. jūnijs
Foto: Inese Migla
Pagatavošana
1 min
1. Zosi notīra, nomazgā, tad no mugurpuses uzmanīgi iegriež ādu, izņem visus kaulus un nogriež biezākās vietās trekno gaļu. Pildījumam: zoss gaļu kopā ar liellopu gaļu samaļ, laižot 2 reizes gaļas mašīna, pieliekot izmērceētu baltmaizi, olas, skābu krējumu, kausētu svietu, sāli, buljonu, visu labi samaisa. Atdalīto zoss ādu no iekšpuses ierīvē ar sāli un parziež ar sakultu olu. Tad pārliek sagatavoto gaļas pildījumu, virsū rindiņā saliekot olas, šķiņķi, ja vēlas skāba gurķa sloksnītes. Beidzot satin kā ruleti, ieliek mitrā salvetē un nosien ar ruletes diegu.
2. Vāra salsūdenī, kuram pieliktas garšsaknes, 1,5 līdz 2 stundas uz lēnas uguns. Gatavu ruleti atdzesē buljonā, pēc tam novieto starp diviem dēlīšiem un uzliek slogu.
Uz augšu