Sākums > Receptes > Zupas

Tomtu un bazilika zupa ar sieru un grauzdiiem

2005. gada 11. jūlijs
Foto: Alona Nazarova
Pagatavošana
20 min
1. Apcep sastāvdaļas.
2. Sakapā sīpolus un ķiplokus. Tomātus sagriez lielos kubiciņos. Dziļā pannā sakarsē eļļu, ber iekšā sīpolus un ķiplokus un viegli apcep. Pēc tam pievieno sagrieztus tomātus, pastu, cukuru, maltus sarkanos piparus un mazliet pasautē. Pēc garšas pievieno melnus maltus piparus un sāli.
3. Vārišana.
4. Pielej katlā pannā esošajām sastavdaļām buljonu, uzliec vāku un sautē uz lēnas uguns 8-10min.
5. Kamēr zupa vārās, sagriez baltmaizi kubiciņos un pannā sakarsētā olīveļļā vai sviestā apcep zeltaini brūnus. Maizi var arī vienkārši apgrauzdēt tosterī un sagriezt pēc grauzdēšanas.
6. Kad zupa ielieta šķīvjos, katrai porcijai uzber grauzdiņus, pārkaisi ar sieru un svaigām bazilika lapiņām.
Uz augšu