Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Virteņi ar biezpiena un cauraudzīša pildījumu

Virteņi ar biezpiena un cauraudzīša pildījumu

FOTO: Shutterstock.com

Virteņi jeb ar biezpienu un cauraudzīti pildīti dižpelmeņi latviešu gaumē.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Milti
  • Ūdens
  • Sāls
  • Biezpiens
  • Sīpols
  • Cauraudzītis
  • Pipari
  • Krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. No ūdens, miltiem un sāls pagatavo mīklu pīrāgu mīklas biezumā, jo būs jāliek pildījums iekšā.
  2. Speķi un sīpolus sagriež kā pīrāgu pildījumam, sajauc ar biezpienu, pieliek nedaudz klāt melnos piparus, sāli pēc garšas.
  3. Tad veido virteņus, tāpat kā pīrāgus, ar glāzi izspiež apļus, liek iekšā mīklā pildījumu, aizspiež maliņas.
  4. Uzvāra ūdeni, piemet drusku sāli, liek iekšā sagatavotos virteņus. Vāra, līdz uzpeld un vēl drusku. Visus uzreiz nemet iekšā, bet laiž ūdenī pa vienam.
  5. Kad gatavi, tad ēda ar skābu krējumu, vai pannā apceptu sauraudzīti ar sīpoliem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīvētu ābolu pankūkas

Rīvētu ābolu pankūkas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas