Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Virteņi ar biezpiena un cauraudzīša pildījumu

2005. gada 21. jūnijs
Foto: Shutterstock.com
Virteņi jeb ar biezpienu un cauraudzīti pildīti dižpelmeņi latviešu gaumē.
Pagatavošana
40 min
1. No ūdens, miltiem un sāls pagatavo mīklu pīrāgu mīklas biezumā, jo būs jāliek pildījums iekšā.
2. Speķi un sīpolus sagriež kā pīrāgu pildījumam, sajauc ar biezpienu, pieliek nedaudz klāt melnos piparus, sāli pēc garšas.
3. Tad veido virteņus, tāpat kā pīrāgus, ar glāzi izspiež apļus, liek iekšā mīklā pildījumu, aizspiež maliņas.
4. Uzvāra ūdeni, piemet drusku sāli, liek iekšā sagatavotos virteņus. Vāra, līdz uzpeld un vēl drusku. Visus uzreiz nemet iekšā, bet laiž ūdenī pa vienam.
5. Kad gatavi, tad ēda ar skābu krējumu, vai pannā apceptu sauraudzīti ar sīpoliem.

Labu apetīti!
Uz augšu