Biezpiena virteņi

Sastāvdaļas

  • Milti
  • Ūdens
  • Sāls
  • Biezpiens
  • Sīpoli
  • Speķis
  • Pipari
  • Krējums

Pagatavošana

40 min.
  1. No ūdens, miltiem, sāls pagatavo mīklu pīrāgu mīklas biezumā, jo būs jāliek pildījums iekšā.
  2. Speķi un sīpolus sagriež kā pīrāgiem, sajauc ar biezpienu, pieliek nedaudz klāt melnos piparus, sāli pēc garšas.
  3. Tad veido virteņus, tāpat kā pīrāgus, liek iekšā mīklā pildījumu vienvārdsakot.
  4. Uzvāra ūdeni, piemet drusku sāli, liek iekšā sagatavotos virteņus. Vāra līdz uzpeld ūdenim virsū un vēl drusku. Visus uzreiz nemet iekšā, bet tas atkarīgs no katla lieluma.
  5. Kad gatavi, tad ēda ar skābu krējumu, vai sīpolu mērcīti-uz pannas sacepina sīplus, tad pieliek krējumu.
  6. P.S.Pildījumā speķi var nelikt.Droši vien šitā var taisīt arī saldos virteņus, tad varbūt tie būs vareņiki?
  7. Šai mīklai olas nekad neesmu likusi klāt, un viss ir bijis OK.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi