Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jāņu siers (treknais)

2005. gada 18. jūnijs
Foto: Iveta Strode
Pagatavošana
1 min
1. vājpienu karsē un pievieno sadrupinātu biezpienu. Nepārtraukti maisa, līdz sāk atdalīties zaļganas suliņas. Temperatūrai jābūt 75-80%, nedrīkst pieļaut maisījuma vārīšanos, jo tad masa būs pārlieku cieta. Sietiņā, kas izklāts ar marli, siera masu atdala no suliņām.Kad tās notecinātas, karsto masu ieliek citā katliņā un karsē ūdens peldē uz uguns 70-75 oC robežās.Pievieno pārējās sastāvdaļas (olām jābūt nedaudz saputotām) Turpina karsēt, līdz iegūta vijīga kosistence, līdzīga mīklai.Tad masu liek uz samitrinātas marles, izveido apaļu rituli un nosien.Sējuma mezglam jābūt siera vidū. Uzliek slogu. Siers jāpresē apm.2-3 st., tad slogs jānoņem, jātabrīvo no marles un jāliek žūt vesā vietā.
Uz augšu