Jāņu siers (treknais)

Sastāvdaļas

  • 5 l vājpiena vai piena ar pazeminātu tauku saturu
  • 1 kg vājpiena biezpiena
  • 150 g saldā krējuma 35%
  • 150 g sviesta
  • 3 t.k. vārāmās sāls
  • 2 t.k. ķimeņu
  • 2 olas

Pagatavošana

1 min.
  1. vājpienu karsē un pievieno sadrupinātu biezpienu. Nepārtraukti maisa, līdz sāk atdalīties zaļganas suliņas. Temperatūrai jābūt 75-80%, nedrīkst pieļaut maisījuma vārīšanos, jo tad masa būs pārlieku cieta. Sietiņā, kas izklāts ar marli, siera masu atdala no suliņām.Kad tās notecinātas, karsto masu ieliek citā katliņā un karsē ūdens peldē uz uguns 70-75 oC robežās.Pievieno pārējās sastāvdaļas (olām jābūt nedaudz saputotām) Turpina karsēt, līdz iegūta vijīga kosistence, līdzīga mīklai.Tad masu liek uz samitrinātas marles, izveido apaļu rituli un nosien.Sējuma mezglam jābūt siera vidū. Uzliek slogu. Siers jāpresē apm.2-3 st., tad slogs jānoņem, jātabrīvo no marles un jāliek žūt vesā vietā.

Komentāri

Nikodems dēliņš 2011. gada 20. jūnijs 12:05
Recepte laba :) Man vislabāk sanāk no lētā Rimi piena. Taisīju no lauku piena, bet rezultāts bija švakāks. Kāpēc tā, nezinu.
hifda 2011. gada 11. jūnijs 13:55
Ko nozīmē-- kvalitatīvs piens?
aelita petrova 2009. gada 19. jūnijs 20:10
a to visu var pagatavot ar vekalaaa pirktu pienu un biezpienu???

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi