Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļa karry mērcē

2005. gada 5. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
25 min
1. Burkānus sagriež 5x1 cm salmiņos (dēlīšos) vai sarīvē uz rupjākās Moulinex rīves. Papriku arī sagriež salmiņos. Lokus sakapā.
2. Gaļu sagriež kubiņos 1x1 cm.
3. Izkausē pannā sviestu vai margarīnu un apcep burkānus līdz pusgatavībai, burkānus izņem ārā un saglabā siltus. ieliek pannā gaļu un paliela uguns maisot apcep brūnu, pārkaisa ar ķiploku granulām, pievieno burkānus un papriku, nogriež uguni mazāku un zem vāka sautē 10 minūtes, pāris reizes apmaisot. Pievieno karija pulveri, apmaisa, pievieno sļai pēc vēlēšanās, sutina vēl 3 minūtes un pievieno skābu krējumu - sutina uz mazas uguns vēl 5 minūtes. Izslēdz uguni un pievieno zaļos lociņus, visu samaisot. atstāj zem vāka uz minūtēm 3, lai garša savelkās.
4. pasniedz ar jaunajiem kartupeļiem, rīsiem vai makaroniem.
Uz augšu