Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Otrādi pārgrieztais bumbieru pīrāgs

2005. gada 14. jūnijs
Foto: Juta G.
Pagatavošana
1 min
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai. Četstūrveida formu (21x14x7) iesmērēt ar sviestu vai eļļu. Formas dibenu un sānus pārklāt ar cepamo papīru, pāpīru iesmērēt ar taukiem. Vienmērīgi pabērt pa formas dibenu cukuru. Konservētas bumbieru pusītes pārgriezt ūz pusēm un izkārtot formas dibenā.
2. Lielā bļodā izsijāt miltus. Centrā izveidot dobīti.
3. Uz nelielas uguns izkausēt sviestu ar pūdercukuru, nepārtraukti maisot, līdz pūdercukurs izkūst. Atsevišķi samaisīt sakultās olas ar bumbieru sīrupu.
4. Pievienot miltiem kausētā sviesta masu, cepamo pulveri un olu masu. Visu samaisīt.
5. Mīklu liet uz bumbieriem formā, izlīdzināt. Cept 50 minūtes. Mīkla gatava, ja nepielīp koka irbulītim, ko iesprauž kūkā. Kad pīrāgs gatavs, izņem to no cepeškrāsns un 15 minūtes neizņem to no formas. Pēc 15 min izgāž pīrāgu no formas. Sanāk tā ka bumbieri nu ir pīrāga aušpusē.
6. Piezīme!!! Pīrāgu nedrīkst ņemt ārā no formas ātrāk par norādīto laiku, citādi bumbieri var izkrist no pīrāga.
Uz augšu