Sākums > Receptes > Uzkodas

Veģetārais tartārs

2005. gada 10. jūnijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
40 min
1. Uzvāra katliņā ūdeni.
2. Tomātam iegriež nelielu krustu mizā zieda galā. Sagatavo trauku ar aukstu ūdeni.
3. Tomātu liek karstā ūdeni, karsē, līdz miza iegriezuma vietā sāk atdalīties no augļa, strauji atdzesē, nomizo.
4. Tomātu pārgriež šķērsām, iztīra sēklas un ūdeņaino mīkstumu. Sagriež apmēram 5 mm kubiciņos.
5. Avokado nomizo, sagriež kubiciņos, uzreiz samaisa ar ½ citrona sulu. Pievieno tomātus, smalki sagrieztus pētersīļus un sīpollokus.
6. Virco ar sāli, svaigi maltiem pipariem, čilli. Vislabāk lietot grauzdētus čilli (sk. recepti Laab Gai), čilli var pildīt keramiskajās garšvielu dzirnaviņās).
7. Franču baltmaizi sagriež šķēlēs, cepeškrāsnī apgrauzdē no abām pusēm. Kad maize nedaudz atdzisusi, virsū liek tartāru. Var dekorēt ar vēža astītēm (tad gan nebūs veģetārs).
8. Lai labi garšo!
Uz augšu