Sākums > Receptes > Deserti

Mandeļu maizītes

2005. gada 6. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Saputo sviestu, cukuru un olas. Pievieno lēnām pienu un ar cepamo pulveri sajauktus miltus. Uz pannas virsmas uzklāj cepamo papīru un vienmērīgi ieklāj mīklu.
2. Izkausē sviestu un tajā iejauc pārējās glazūrai domātās sastāvdaļas. Iegūto biezenīti dāsni uzklāj uz mīklas. Pa to laiku līdz 200–220 grādiem sakarsē cepeškrāsni. Liek iekšā un cep aptuveni 20–25 minūtes.
3. Pildījumam. Nomizo citronu. Kārtīgi izmērcē miziņu un sīki sasmalcina. Saputo saldo krējumu un sajauc ar saldējumu, piejaucot citrona miziņas skaidiņas.
4. Izceptai kūkai ļauj drusku atdzist, to pārgriež uz pusēm un bagātīgi pa vidu ieziež vaniļas saldējuma pildījumu.
5. Baudāma ar labu kapučīno vai tēju jaukā draugu un mīļās ģimenes sabiedrībā.
Uz augšu