Mandeļu maizītes

Sastāvdaļas

  • 100 grami saldkrējuma sviesta (var arī kādu treknāku margarīnu)
  • 150 grami cukura
  • 2 olas
  • 400 grami piena
  • 0.5 kg kviešu miltu
  • 2 –3 tējkarotes cepamā pulvera
  • Glazūrai
  • * 100 grami sviesta vai margarīna
  • * 50 grami sasmalcinātu mandeļu
  • * 100 grami auzu pārslu, 150 grami vaniļas cukura
  • * 100 grami piena
  • Pildījumam
  • * 400 grami vaniļas saldējuma
  • * 200 grami saldā krējuma
  • * 1 citrons

Pagatavošana

1 min.
  1. Saputo sviestu, cukuru un olas. Pievieno lēnām pienu un ar cepamo pulveri sajauktus miltus. Uz pannas virsmas uzklāj cepamo papīru un vienmērīgi ieklāj mīklu.
  2. Izkausē sviestu un tajā iejauc pārējās glazūrai domātās sastāvdaļas. Iegūto biezenīti dāsni uzklāj uz mīklas. Pa to laiku līdz 200–220 grādiem sakarsē cepeškrāsni. Liek iekšā un cep aptuveni 20–25 minūtes.
  3. Pildījumam. Nomizo citronu. Kārtīgi izmērcē miziņu un sīki sasmalcina. Saputo saldo krējumu un sajauc ar saldējumu, piejaucot citrona miziņas skaidiņas.
  4. Izceptai kūkai ļauj drusku atdzist, to pārgriež uz pusēm un bagātīgi pa vidu ieziež vaniļas saldējuma pildījumu.
  5. Baudāma ar labu kapučīno vai tēju jaukā draugu un mīļās ģimenes sabiedrībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi