Drupatu torte

2005. gada 6. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Katliņā uzvāra vienu glāzi ūdens, izkausē tajā sviestu, pievieno šķipsniņu sāls, ieber miltus un maisot karsē, kamēr mīkla saveļas kamolā, tad tai pievieno vienu olu un rūpīgi iekuļ.
2. Mīklu pārliek bļodā un maisot pievieno atlikušās olas.
3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 0C, mīklu sadala četrās daļās, no katras izveido plānu, apmēram 26 centimetru diametrā lielu plāksni, ievieto to atbilstoša lieluma tortes formā un katru atsevišķi cep 20 minūtes.
4. Zemenes sastrādā biezenī. Želatīnu uzbriedina nelielā ūdens daudzumā.
5. Ūdens peldē saputo olu dzeltenumus ar cukuru, pievienojot «Campari».
6. Karstā ūdenī izšķīdina uzbriedināto želatīnu un pievieno to olu masai.
7. Kad krēms sāk sarecēt, tam pievieno rūpīgi saputotu saldo krējumu, kuram pievienots zemeņu biezenis.
8. Krēmu sadala divās daļās. Vienu daļu izlīdzina uz vienas biskvīta ripas, virsū liek otru un izlīdzina uz tās atlikušo krēmu.
9. Pārējos divus biskvītus sadrupina. Tortes malas pārziež ar zemeņu džemu.
10. Gan maliņas, gan tortes virsu bagātīgi pārkaisa ar drupatām, ja vēlas, torti var izrotāt arī ar svaigām zemenēm.
Uz augšu