Zemeņu torte

2005. gada 5. jūnijs
Foto: Ligita Ērgle
Pagatavošana
1 min
1. Iepriekšējā vakarā izcep 3 biskvīta ripas.
2. Aprēķins ir attiecībā 1ola;1karote cukura;1karote miltu.
3. Olu baltumus puto atsevišķi,tad olu dzeltenumus kopā ar cukuru,vanniļu un 1 karoti karsto ūdeni līdz massa ir labi saputota.Pievieno attiecīgo proporciju miltus,sajauc un iecilā baltumus,klāj uz pannas un cep zeltaini brūnu.
4. Zemenes sajauc ar cukuru,izveidoušos sīrupu atlej krūzīte biskvīta mitrināšanai.sajauc "torten gustt" ar ūdeni un pievieno zemenēm uz lēnas uguns uzsilda lidz izveidojas biezam ķīselim līdzīga massa.atdzesē.Saputo putkrējumu un var uzsākt montāžas darbu.Ripas samitrina ar sīrupu ,strīpveidīgi pa riņķi uzliek kremu un zemenes,tā veido līdz torte gatava,dekorācijas darbi pēc fantāzijas iespējām.
Uz augšu