"ton-ton" zupa

2005. gada 5. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Latviskais nemākuļa variants, improvizācija par tēmu "Won-ton" ķīniešu zupa.
2. Sagriež gaļu kubiciņos un kārtīgi sutina ūz pannas līdz gandrīz pilnīgai gatavībai. Rupjākās strēmelēs sagrieztus burkānus vāra nelielā ūdens daudzumā līdz daļējam mīkstumam, klāt pievienojot zaļās pupiņas un pēc laika - makaronus. Kad visas satāvdaļas gandrīz gatavas, vienlaicīgi zupai pievieno gan sutināto gaļu kopā ar izveidojušos buljonu, gan strēmelēs sagrieztu papriku, rīvētu ingveru un sasmalcinātu ķiploku, smalki sagrieztu čili piparu un nelielos gabaliņos sagrieztas austersēnes. Pievieno bundzu konservētas kukurūzas. Vārīšanās beigudaļā, kad visas sastāvdaļas ir izvārījušās, pievieno sojas mērci līdz zupa sasniedz viegli brūnganu nokrāsu, piparus, sāli, oregano pēc garšas, sasmalcina svaigus pētersīļus. Paass, taču gana smeķīgs paēdiens ar šķietamu austrumu nokrāsu....
Uz augšu