"ton-ton" zupa

Sastāvdaļas

  • Liellopu gaļa 400g
  • Burkāni 5 vidēja lieluma
  • Pus paciņa spagetti makaronu vai olu mkaronu
  • Austersēnes 400g
  • 1 vidēja lieluma paprika
  • 1 mazs čili pipars
  • Zaļās pākšu pupiņas saldētas vai svaigas 400g
  • Mazs gabaliņš ingvera saknes
  • Trīs daiviņas ķiploka
  • Bundža konservētas kukurūzas
  • Sojas mērce
  • Svaigi pētersīļi
  • Ķīniešu garšvielas
  • Oregano
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Latviskais nemākuļa variants, improvizācija par tēmu "Won-ton" ķīniešu zupa.
  2. Sagriež gaļu kubiciņos un kārtīgi sutina ūz pannas līdz gandrīz pilnīgai gatavībai. Rupjākās strēmelēs sagrieztus burkānus vāra nelielā ūdens daudzumā līdz daļējam mīkstumam, klāt pievienojot zaļās pupiņas un pēc laika - makaronus. Kad visas satāvdaļas gandrīz gatavas, vienlaicīgi zupai pievieno gan sutināto gaļu kopā ar izveidojušos buljonu, gan strēmelēs sagrieztu papriku, rīvētu ingveru un sasmalcinātu ķiploku, smalki sagrieztu čili piparu un nelielos gabaliņos sagrieztas austersēnes. Pievieno bundzu konservētas kukurūzas. Vārīšanās beigudaļā, kad visas sastāvdaļas ir izvārījušās, pievieno sojas mērci līdz zupa sasniedz viegli brūnganu nokrāsu, piparus, sāli, oregano pēc garšas, sasmalcina svaigus pētersīļus. Paass, taču gana smeķīgs paēdiens ar šķietamu austrumu nokrāsu....

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi