Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sēņu mērce sēņu cienītājiem

2005. gada 3. jūnijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
1 min
1. Šī ir pavisam vienkārša un tai pašā laikā visgašīgākā sēņu mērce (subjektīvs viedoklis).
2. Mērcei tiešām jāizmanto tikai labas un svaigas sēnes (protams tikai vienu veidu) piem. gailenes, baravikas, brūnie šampinjoni...
3. Sēnes sausā veidā notīra, nemazgā. Sagriež ne pārāk smalki (baravikas sloksnītēs, mazas gailenes atstāj veselas, lielāsgareniski uz pusēm, pavisam lielas varbūt 4 daļās, šampinjonus griež 3..4 mm šķēlēs...). Sēnes jāgriež tā, lai tās var izcepties un būtu jūtami gabali. Pārāk lieli gabali būs drusku glumi. Pārak mazi gabali pēc konsistences atgādinās putru.
4. Pannā izkausē sviestu, sēnes apcep (ja iztek sula, jāpagaida, kamēr tā novārās), pievieno saldo krējumu. Virco ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Vāra, līdz mērce sasniedz tīkamo konsistenci.
5. Ar šo gatavošana metodi sēņu garša netiek nomākta ar speķi, sīpoliem vai citām garšām. Baudiet labu sēņu labo garšu!
6. Servēt ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem.
Uz augšu