Sēņu mērce sēņu cienītājiem

Sastāvdaļas

  • Labas sēnes
  • Sviests
  • Salds krējums
  • Sāls
  • Svaigi malti baltie pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Šī ir pavisam vienkārša un tai pašā laikā visgašīgākā sēņu mērce (subjektīvs viedoklis).
  2. Mērcei tiešām jāizmanto tikai labas un svaigas sēnes (protams tikai vienu veidu) piem. gailenes, baravikas, brūnie šampinjoni...
  3. Sēnes sausā veidā notīra, nemazgā. Sagriež ne pārāk smalki (baravikas sloksnītēs, mazas gailenes atstāj veselas, lielāsgareniski uz pusēm, pavisam lielas varbūt 4 daļās, šampinjonus griež 3..4 mm šķēlēs...). Sēnes jāgriež tā, lai tās var izcepties un būtu jūtami gabali. Pārāk lieli gabali būs drusku glumi. Pārak mazi gabali pēc konsistences atgādinās putru.
  4. Pannā izkausē sviestu, sēnes apcep (ja iztek sula, jāpagaida, kamēr tā novārās), pievieno saldo krējumu. Virco ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Vāra, līdz mērce sasniedz tīkamo konsistenci.
  5. Ar šo gatavošana metodi sēņu garša netiek nomākta ar speķi, sīpoliem vai citām garšām. Baudiet labu sēņu labo garšu!
  6. Servēt ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem.

Komentāri

Diana 2016. gada 3. novembris 15:50
Superīgākā sēņu mērce, neko pielikt neko atnemt. Viegla un garda
gacha 2016. gada 10. janvāris 01:06
ja es veelzinatu kaa taisit merci, sheit uk taa gribas kautko labu, pats gatavoju, bet neiznu kaa merce tiek saitia, lol shii pamaciba neder man, lol
Silverlady 2011. gada 19. augusts 16:09
Piekritu pati labaka recepte

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi