Garneles pikantā tomātu - krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • Garneles
  • Ķiploki
  • Oliveļļa
  • Sviests
  • Gludie pētersiļi
  • Salvija
  • (Citron-)timiāns
  • Rosmarīns
  • Pavasara sīpoli (sīpols ar visiem lokiem, pats sīpols pēc iespējas mazs)
  • Šerija tomāti
  • Tomātu pasta
  • Sauss vermuts
  • Čilli
  • Sāls, pipari
  • Sladais krējums
  • Laima sula

Pagatavošana

15 min.
  1. Ņem labas, lielas garneles. Ja nav tīrītas - noloba čaulu atstājot pēdējo posmu ar astīti. Izgriezt zarnu (ja netraucē pašam un citiem - var to nedarīt).
  2. Ķiplokus notīra, sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus notīra, sagriež 2..2,5 cm gabalos. Ja pats sīpols jau liels, gareniski jāsagriež. Tomātus sagriež šķērsām uz pusēm. Zāļumus nomazgā, nosusina, smalki sagriež.
  3. Pannā lej olīveļļu, pievieno drusku sviesta, apcep ķiplokus. Pievieno garneles, īsi apcep, pievieno zaļumus, sīpolus, strauji apcep, pabīda visu uz malu. Brīvjā vietā apcep tomatu pastu. Pievieno tomātus, visu samaisa, apdzēš ar vermutu. Pievieno saldo krejumu, savirco ar sāli, pipariem, čilli. Nedaudz pavāra. Kad gatavs, virco ar laima sulu.
  4. Servē ar baltmaizi vai karašu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi