Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Garneles pikantā tomātu - krējuma mērcē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Garneles
  • Ķiploki
  • Oliveļļa
  • Sviests
  • Gludie pētersiļi
  • Salvija
  • (Citron-)timiāns
  • Rosmarīns
  • Pavasara sīpoli (sīpols ar visiem lokiem, pats sīpols pēc iespējas mazs)
  • Šerija tomāti
  • Tomātu pasta
  • Sauss vermuts
  • Čilli
  • Sāls, pipari
  • Sladais krējums
  • Laima sula
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Ņem labas, lielas garneles. Ja nav tīrītas - noloba čaulu atstājot pēdējo posmu ar astīti. Izgriezt zarnu (ja netraucē pašam un citiem - var to nedarīt).
  2. Ķiplokus notīra, sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus notīra, sagriež 2..2,5 cm gabalos. Ja pats sīpols jau liels, gareniski jāsagriež. Tomātus sagriež šķērsām uz pusēm. Zāļumus nomazgā, nosusina, smalki sagriež.
  3. Pannā lej olīveļļu, pievieno drusku sviesta, apcep ķiplokus. Pievieno garneles, īsi apcep, pievieno zaļumus, sīpolus, strauji apcep, pabīda visu uz malu. Brīvjā vietā apcep tomatu pastu. Pievieno tomātus, visu samaisa, apdzēš ar vermutu. Pievieno saldo krejumu, savirco ar sāli, pipariem, čilli. Nedaudz pavāra. Kad gatavs, virco ar laima sulu.
  4. Servē ar baltmaizi vai karašu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas