Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Garneles pikantā tomātu - krējuma mērcē

2005. gada 3. jūnijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
15 min
1. Ņem labas, lielas garneles. Ja nav tīrītas - noloba čaulu atstājot pēdējo posmu ar astīti. Izgriezt zarnu (ja netraucē pašam un citiem - var to nedarīt).
2. Ķiplokus notīra, sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolus notīra, sagriež 2..2,5 cm gabalos. Ja pats sīpols jau liels, gareniski jāsagriež. Tomātus sagriež šķērsām uz pusēm. Zāļumus nomazgā, nosusina, smalki sagriež.
3. Pannā lej olīveļļu, pievieno drusku sviesta, apcep ķiplokus. Pievieno garneles, īsi apcep, pievieno zaļumus, sīpolus, strauji apcep, pabīda visu uz malu. Brīvjā vietā apcep tomatu pastu. Pievieno tomātus, visu samaisa, apdzēš ar vermutu. Pievieno saldo krejumu, savirco ar sāli, pipariem, čilli. Nedaudz pavāra. Kad gatavs, virco ar laima sulu.
4. Servē ar baltmaizi vai karašu.
Uz augšu