Zivs kārtojums

2005. gada 10. jūnijs
Foto: Linda Salmiņa
Pagatavošana
1 min
1. Sastāvdaļu daudzumu izvēlamies paši.
2. Ņemam zivs filejas gabaliņus (mencas, zandarta vai citas baltās zivs) un kārtojam to ietaukotā cepešpannā.
3. Pirmajā kārtā liekam zivs fileju, uzkaisam piparus.
4. Otrajā kārtā liekam ripās sagrieztus sīpolus (es lieku daudz). Virsū liekam krējumu vai majonēzi, pēc gaumes.
5. Atkarībā no cepešapannas dziļuma, var likt sastāvdaļas vēlreiz tādā pašā secībā.
6. Pa virsu kārtojumam saberam sarīvētu sieru - un cepeškrāsnī iekšā!
7. Cepam apm. 180 grādu karstumā kamēr iztvaikojās liekais šķidrums un siers virspusē ir sacepies (aptuveni 1h).
8. Sāli zivs ēdieniem es parasti beru, kad tie ir jau gatavi vai uz šķīvja.
9. Ja kārtojums sanāk ļoti sulīgs, paturiet pāris stundas vai pa nakti ledusskapī - tad būs sasūcies un vēl garšīgāks.
Uz augšu