Maigā vistiņa

2005. gada 10. jūnijs
Foto: Linda Salmiņa
Pagatavošana
1 min
1. Ūdenī liekam vārīties vistas gaļu. Kad vistiņa pavārījusies gatava, buljonā beram iekšā ripiņās sagrieztus burkānus.
2. Pievienojam garšvielas - sāli, piparus (melnos, smaržīgos), lauru lapas.
3. Kad gaļa un burkāni izvārījušies mīksti, gatavojam mērci - kādā atsevišķā traukā iemaisam krējumu ar miltiem, drusku pievienojam buljonu, tā lai sanāk vienmērīga mērce bez kunkuļiem.
4. Sagatavoto mērci maisot pievienojam buljonam (vista un burkāni turpat) un ļaujam uzvārīties. Gatavs!
5. Mērces garša būs atkarīga no tā, cik stiprs buljons sanāks - tā kā ar ūdens daudzumu nepārcensties!
6. Maigo vistiņu par pasniegt ar rīsiem, makaroniem, vai kā citādi, bet man vislabāk garšo ar baltmaizes šķēli!
Uz augšu