Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu pankūkas (bez jēlu kartupeļu garšas)

2005. gada 1. jūnijs
Foto: Shutterstock.com
Šīs kartupeļu pankūkas ēd karstas kā piedevu gaļas ēdieniem vai servē ar kūpinātu lasi un/vai lašu ikriem un krējumu.
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves skaidiņās. Pievieno sāli, drusku piparus un pavisam nedaudz muskatrieksta. Muskatriekstam jābūt tik maz, ka tā garšu vai smaržu nejūt tieši, nevar sagaršot. Visu labi samaisa.
2. Šo pankūku cepšana ir gaumes jautājums. Ja cep lēni, būs viscaur kraukšķīgas. Ja cep ātri, apkārt apcepsies, bet vidū būs drusku mīkstākas. Ja cep biezas, var tomēr garšot pec jēliem kartupeļiem.
3. Pankūkas cep samērā plānas, apm. 5 mm. Masu ar karoti liek uz sakarsētas pannas, saspiež plakanu, cep kamēr gar malām var redzēt, ka viena puse jau gatava. Nedrīkst pārāk agri grozīt, citādi var izjukt.
4. Gatavas uz brīdi liek uz papīra dvielīša vai speciāla taukus uzsūcoša papīra.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu