Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kartupeļu pankūkas (bez jēlu kartupeļu garšas)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kartupelis
  • Sāls
  • Svaigi malti pipari
  • Muskatrieksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves skaidiņās. Pievieno sāli, drusku piparus un pavisam nedaudz muskatrieksta. Muskatriekstam jābut tik maz, ka tā garšu vai smaržu nejūt tieši, nevar sagaršot. Visu labi samaisa.
  2. Šo pankūku cepšana ir gaumes jautājums. Ja cep lēni, būs viscaur kraukšķīgas. Ja cep ātri, apkārt apcepsies, bet vidū būs drusku mīkstakas. Ja cep biezas, var tomēr garšot pec jēliem kartupeļiem.
  3. Pankūkas cep samērā plānas, apm. 5 mm. Masu ar karoti liek uz sakarsētas pannas, saspiež plakanu, cep kamēr gar malām var redzēt, ka viena puse jau gatava. Nedrīkst pārāk agri grozīt, citādi var izjukt.
  4. Gatavas uz brīdi liek uz papīra dvielīša vai speciāla taukus uzsūcoša papīra.
  5. Šīs pankūkas ēd kartsas kā piedevu gaļas ēdieniem vai servē ar kūpinatu lasi un/vai lašu ikriem un krējumu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lētās kotletes ar "ķieģelīti" un sīpoliem

Lētās kotletes ar "ķieģelīti" un sīpoliem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas