Ātrā cepumu torte

2005. gada 1. jūnijs
Foto: Ilze Rudzīte
Pagatavošana
20 min
1. Traukā samaisa biezpienu ar jogurtu un sagrieztu marmelādi vai šokolādes konfektēm.(Parasti iztieku bez cukura, jo konfektes ievelkoties dod vajadzīgo saldumu)
2. Lēzenā traukā kvadrāta formā kārto kafijā uz iisu brīdi (ne vairāk par pāris sekundēm) iemērktus cepumus - 3 x 4 vai 4 x 4. Cepumiem virsū klāj biezpiena masu, pēc tam cepumu kārtu un tā vajadzīgajā augstumā. Visu noslēdz ar cepumu kārtu.
3. Glazūrai:
4. katliņā liek visas sastāvdaļas un uz lēnas uguns vārot intensīvi maisa līdz masa kļūs viendabīga un šķidra. Glazūru nedrīks atdzesēt, jo tad tā sastingst.
5. Gatavo torti pārlej ar siltu glazūru un ar glazūru apsmērē arī tortes malas. Torti liek ledusskapī uz ne mazāk kā 1 stundu.
6. Bērniem ļoti patīk piedalīties tortes gatavošanas procesā.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu