Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivs ar sarkanā karija merci (choo chee pla)

2005. gada 1. jūnijs
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
90 min
1. Zivs fileju (Taizemē cep veselu zivi) lielā tauku daudzumā izcep zeltaini brūnu. Ja pannas izmērs atļauj, zivs būtu jācep vienā gabalā. Gatavu liek šķīvī, pārlej ar mērci, ļauj pāris minūtes ievilkties. Pārkaisa ar bazilika lapām. Servē ar jasmīnu rīsiem.
2. Mērce:
3. Kokospiena bundžu uzmanīgi, nesakratot atver. Pannā ielej eļļu, pievienu 2 ēk. treknuma no kokospiena, karsē, līdz šķidrums iztvaikojis. Pievieno karija pastu, citronu lapas un gareniski iegrieztu, atsēklotu čilli pāksti. Cep līdz masījums sāk intensīvi smaržot. Pievieno kokospienu, bundžu līdz ¼ pielej ar karstu ūdeni, apskalo, pielej mērcei. Pievieno palmu cukuru, 2...3 minūtes lēni vāra. Virco ar zivju mērci. (ar zivju mērci sāla ēdienu)
4. PS: taizemieši ēd ar karoti un daksiņu. Karoti tur labajā rokā. Irbulīšus taizemieši lieto tikai no ķīniešiem aizgūto nūdeļu zupu ēšanai.
Uz augšu