Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Zivs ar sarkanā karija merci (choo chee pla)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • ..600g Zivs fileja (tada, kas cepot neizjūk, piem. Victoria asaris)
  • Eļļa cepšnai
  • Mērce
  • 1 bundža kokospiens (400 ml)
  • 2 ēk eļļa
  • 2 ēk sarkanā karija pasta
  • 6 kafir citronu lapas
  • 1 čilli pāksts
  • 1 tk palmu cukura
  • .2 zivju mērce
  • Taizemes baziliks (bai horapha)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Zivs fileju (Taizemē cep veselu zivi) lielā tauku daudzumā izcep zeltaini brūnu. Ja pannas izmērs atļauj, zivs būtu jācep vienā gabalā. Gatavu liek šķīvī, pārlej ar mērci, ļauj pāris minūtes ievilkties. Pārkaisa ar bazilika lapām. Servē ar jasmīnu rīsiem.
  2. Mērce:
  3. Kokospiena bundžu uzmanīgi, nesakratot atver. Pannā ielej eļļu, pievienu 2 ēk. treknuma no kokospiena, karsē, līdz šķidrums iztvaikojis. Pievieno karija pastu, citronu lapas un gareniski iegrieztu, atsēklotu čilli pāksti. Cep līdz masījums sāk intensīvi smaržot. Pievieno kokospienu, bundžu līdz ¼ pielej ar karstu ūdeni, apskalo, pielej mērcei. Pievieno palmu cukuru, 2...3 minūtes lēni vāra. Virco ar zivju mērci. (ar zivju mērci sāla ēdienu)
  4. PS: taizemieši ēd ar karoti un daksiņu. Karoti tur labajā rokā. Irbulīšus taizemieši lieto tikai no ķīniešiem aizgūto nūdeļu zupu ēšanai.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas fileja ar skābeņu pildījumu

Vistas fileja ar skābeņu pildījumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas